Vse mentorice in mentorje bralne značke vabimo, da nam pošljete svoje prispevke, praktične izkušnje, novice iz šole ali kakršnakoli vprašanja, ki bi jih radi delili z drugimi!

Prispevke bomo z veseljem objavili.
Na naše prvo vabilo smo dobili kar nekaj odzivov, v priponki pa lahko preberete prispevek o projektu »MALI PRINC ALI KAKO GLEDAMO S SRCEM«, ki sta nam ga poslali knjižničarka Tatjana Kranjc Barič in šolska svetovalna delavka Maja Bubik iz Osnovne šole Petrovče.
»Pregledali sva vaše spletno glasilo in bilo nama je zelo všeč. Ker sva pod naslovom "KOTIČEK DOBRE PRAKSE" prebrali, da zbirate prispevke in praktične izkušnje, sva se odločili, da vam pošljeva najin prispevek. V njem opisujeva najino izkušnjo z izvedbo bralne značke, ki je potekala na nekoliko drugačen način. Meniva, da so naši učenci pri tem zelo uživali, drug od drugega pa smo se veliko naučili. Upava, da bo prispevek koga spodbudil za podobno obliko dela. Tudi za letos načrtujemo nekaj posebnega in če nam bo dobro uspelo, se vam morda oglasimo še enkrat«.
Tatjana Krajnc Barič, univ.dipl.bib. in Maja Bubik, univ.dipl.soc.ped.

Kot odziv na naš Bralni nahrbtnik smo dobili predstavitev »POTOBRALKE«, projekta za spodbujanje in razvijanje družinskega branja, ki ga izvajajo v vrtcu Borisa Pečeta Maribor. Več o njem lahko preberete v članku vodje projekta Dominike Bizjak v reviji EDUCA (julij, 2006).

PROSIMO VAS!

Ker dopolnjujemo zelo prazen fotoarhiv Bralne značke, vas prosimo za fotografije povezane z bralno značko (obiski ustvarjalcev, slike z nastopov, posebnih dogodkov povezanih z branjem, ...)
Fotografije naj bodo opremljene z datumi!
Originale vam bomo vrnili!
Ker oblikujemo zbirko šolskih glasil, vas prosimo za ime glasila vaše šole ter podatke o mentorju literarnega glasila.

ZAHVALJUJEMO SE VSEM, KI STE NAM ŽE POMAGALI!