Nacionalni mesec skupnega branja 2018

logo NMSB

 

SPOROČILO ZA JAVNOST: ZAKLJUČEK NACIONALNEGA MESECA SKUPNEGA BRANJA

 

PLAKATI NMSB 2018

 

              SUZANA BRICELJ                             ZVONKO ČOH                           JELKA GODEC SCHMIDT

BEREMO SKUPAJ PLAKATBricelj 420 5945     BEREMO SKUPAJ PLAKATCoh 420 5943     BEREMO SKUPAJ PLAKATSchmidt 420 5946

                  

 

            MARJAN MANČEK                          MATIJA MEDVED                             ANDREJA PEKLAR

BEREMO SKUPAJ PLAKATMancek 420 5945     BEREMO SKUPAJ PLAKATMedved 420 5948     BEREMO SKUPAJ PLAKATPeklar 420 5948

 

 

                                                   PETER ŠKERL                                  ANA ZAVADLAV

                                    BEREMO SKUPAJ PLAKATSkerl 420 5949      BEREMO SKUPAJ PLAKATZavadlav 420 595

 

NAROČILNICA PLAKATI

PROMOCIJSKI LIST

 

 

SPOROČILO ZA JAVNOST - NOVINARSKA KONFERENCA
NACIONALNI MESEC SKUPNEGA BRANJA 2018

 

FotoAlenkaStrukelj
Foto: Alenka Štrukelj (Ministrstvo za kulturo)

 

FotoAniKorosec2
Foto: Ani Korošec (Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS)

 

Vabimo vas, da se nam v Nacionalnem mesecu skupnega branja pridružite na različnih dogodkih, ki se bodo odvijali po vsej Sloveniji. Pobudniki in organizatorji NMSB 2018 bi vas radi še posebej opozorili na nekaj nacionalnih zadev, ki jih pripravljamo v tem mesecu. VEČ INFORMACIJ.
 

 


Na pobudo Bralnega društva Slovenije, Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS, Zveze bibliotekarskih društev Slovenije, Mestne knjižnice Kranj, Društva slovenskih pisateljev, Slovenske sekcije IBBY, Združenja splošnih knjižnic, Mariborske knjižnice in Mestne knjižnice Ljubljana bomo letos združili moči v prvem Nacionalnem mesecu skupnega branja, ki bo trajal od 8. septembra 2018, mednarodnega dneva pismenosti, do 8. oktobra 2018, zaključka Tedna otroka®. Želimo si, da bi v tem mesecu sodelovali in se povezali vsi, ki v Sloveniji in zamejstvu skrbimo za spodbujanje branja in bralne kulture, pristojna ministrstva, zavodi, uradi in agencije, vzgojno-izobraževalni zavodi, visokošolske zavodi, kulturne ustanove, splošne knjižnice, založbe, knjigarne …, nevladne ustanove z različnih področij, ki v središče svojegadelovanja postavljajo otroke, mladino, starejše in družine oz. delujejo medgeneracijsko, ter vsi strokovni delavci, ki se pri svojem delu srečujejo z različnimi generacijami.

Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS bo NMSB podprlo z javno medijsko in plakatno komunikacijsko akcijo Beremo skupaj, ki bo podpirala naša skupna prizadevanja pri širjenju zavesti o pomenu branja, bralne pismenosti, bralne kulture. Začela se bo z Nacionalnim mesecem skupnega branja (NMSB) ter se bo intenzivno dogajala vse do izteka leta. Partner in sofinancer javne komunikacijske akcije je Javna agencija za knjigo RS. Častna pokrovitelja akcije stapredsednik republike Borut Pahor in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO, aktivno pa se ji kot partnerji pridružujejo tudi obe resorni ministrstvi: Ministrstvo za kulturo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Andragoški center Slovenije, ki skrbi za spletno podporo NMSB18: https://pismenost.acs.si/.

Vabimo vas, da si spletno stran ogledate in jo uporabljate. Za vse nas je posebej zanimiv »spletni dogodkovnik", ki udeležencem in izvajalcem omogoča širjenje in dostop do informacij o različnih dogodkih in dejavnostih s področja bralne kulture (za otroke, za družine, za odrasle, za strokovne delavce …) po vsej Sloveniji. Vabimo vas, da vanj vpišete vse dogodke, povezane z branjem in bralno kulturo, ki se bodo v tem mesecu odvijali v vašem VIZ-u. (To je npr. odlična priložnost, da se pohvalite z bralnimi maratoni, ki jih pripravljate ob začetku bralnega leta bralne značke, s knjižnimi razstavami, obiski ustvarjalcev, z dogodki, ki jih pripravljate, da svoje otroke, mlade, njihove odrasle vabite v svet branja … Seveda pa vas vabimo tudi k uporabi dogodkovnika za načrtovanje svojih dejavnosti. Nacionalni mesec skupnega branja bo obeležil naša skupna prizadevanja, ki bodo pod geslom Beremo skupaj tkala niti bralne kulture še naprej, v mrežo trajnostnega razvoja.

Del komunikacijske akcije Beremo skupaj so PLAKATI, ki temeljijo na 8 ilustracijah vrhunskih slovenskih ilustratorjev, ambasadorjev NMSB18. Poslali smo jih na vse VIZ-e, splošne knjižnice, zdravstvene domove, CSD-je ...

Če želite, lahko dodatne izvode plakatov naročite:

NAROČILNICA PLAKATI

PROMOCIJSKI LIST

 

Podporniki Nacionalnega meseca skupnega branja.

 

VABILO NA TISKOVNO KONFERENCO

Vročitev listine o častnem pokroviteljstvu nad Nacionalnim mesecem skupnega branja 2018

 

logoti samo pobudniki

 

 

noga s financerji ...