Zaključna prireditev ZLATA BRALKA, ZLATI BRALEC 2017/2018

SkupinskaFotoDelvinFlisek
1/13

 

01. 6. 2018 je Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS pripravilo osrednjo zaključno prireditev za zlate bralce, osnovnošolce, ki so vseh devet let brali za bralno značko. Zlata bralka, zlati bralecje zbirka knjig, ki jo že petnajst let podpira družba Telekom Slovenije. Letos so zlati bralci v dar dobili pesniško zbirko Srečka Kosovela BARŽ ≡ KONS (ur. Igor Saksida) z ilustracijami Damijana Stepančiča.

 

BarzKons naslovnica

 

Program je vodil Boštjan Gorenc Pižama, gosti prireditve so bili Damijan Stepančič, ilustrator knjige BARŽ ≡ KONS, Boštjan Gorenc Pižama, Andrej Rozman Roza, Anja Štefan, za glasbeni program sta poskrbela Janez Dovč in Boštjan Gombač.

 

Z nami je bilo skoraj 1300 zlatih bralcev in njihovih mentorjev iz Ljubljane, Dola pri Ljubljani in Trbovelj in z območij Ajdovščine, Domžal, Krškega, Nove Gorice, Pirana in Zagorja ob Savi, ki so v Ljubljano povečini prišli v organizaciji društev in zvez prijateljev mladine. Naši gostje pa so bili že tradicionalno tudi najboljši zlati bralci slovenskih šol v Italiji, za kar gre zahvala Zavodu za šolstvo RS.

 

SLAVNOSTNI GOVORCI na današnji prireditvi so bili gostiteljica dr. Dragica Haramija, predsednica Društva Bralna značka Slovenije - ZPMS; Anton Peršak, minister za kulturo; Tomaž Jontes, predstavnik družbe Telekom Slovenije.

 

SLAVNOSTI GOST NA PRIREDITVI je bil Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije.

Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS in družba Telekom Slovenije sta v okviru zbirke Zlata bralka, zlati bralec do danes podarila zlatim bralcem že 295.500 knjig.

 

Društvo v okviru iste darilne zbirke s knjigami obdaruje tudi prvošolce, doslej jim je podelilo 212.000 knjig, v drugih projektih pa še 25.000 darilnih knjig.

 

Skupaj je Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS ob podpori sponzorjev in donatorjev ter Javne agencije za knjigo v petnajstih letih razdelilo že 532.500 knjig.


Častni pokrovitelj Bralne značke® je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

                                                                                                                                                                                                    

SPOROČILO ZA JAVNOST

 

Projekt omogoča

 

telekom

 

Program Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS sofinancira

 

plakat JAK

 

Program Društva Bralna značka Slovenije - ZPMS sofinancirata Javna agencija za knjigo RS in Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.
Podporniki Društva Bralna značka Slovenije - ZPMS so: Telekom Slovenije, HOFER, BTC, Elektro Ljubljana, SVIZ Slovenije in Ceeref, pri posameznih projektih pa sodelujejo še drugi podporniki. Vsem se za podporo iskreno zahvaljujemo.

Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS je član Zveze prijateljev mladine Slovenije.
Besedna zveza Bralna značka® je registrirana blagovna znamka Zveze prijateljev mladine Slovenije.

 

Fotografije: Delvin Flisek

 

GIBANJE BZ

 

ZBIRKA ZLATA BRALKA, ZLATI BRALEC