VESNA RADOVANOVIČ

 

za objave CV 002VesnaR

 

Rojena 10. 8. 1962 v Murski Soboti

 

mladinska knjižničarka, pravljičarka, avtorica slikanic za najmlajše

 

Dalmatinova 21, Černelavci, 9000 Murska Sobota

e-naslov: vesna.radovanovic1@guest.arnes.si

 

Zaposlena sem na mladinskem oddelku Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti, kjer poleg izposoje organiziram in izvajam bibliopedagoške dejavnosti: ure pravljic, uvajanje v Cobiss, informativni ogledi knjižnice za šolarje in odrasle, komentiranje razstav pa tudi obiske v vrtcih ter šolah.

Sem članica Društva slovenskih pisateljev in članica organizacijskega odbora pri Očesu besede, zadolžena predvsem za obiske pisateljev na OŠ in SŠ v Pomurju in Porabju.

V sklopu Pravljičnih večerov za odrasle, ki jih organizira Mariborska knjižnica, pripovedujem pravljice.

Mesečno sodelujem z radijem Murski val, kjer predstavljam knjige.

 

 

Nagrade

 

Slikanica Dedkovo kolo je bila leta 2007 med finalisti za nagrado izvirna slovenska slikanica, Petelinček in kraljevska ptica pa leta 2018 med nominiranci za nagrado desetnica,

leta 2005 sem prejela Čopovo priznanje,

leta 2012 pa nagrado Slovenske sekcije IBBY.

 

 

Izbor literature

 

Kdaj ste umrli?: zgode in nezgode slovenskih mladinskih pisateljev (2005).

Serija slikanic o prevoznih sredstvih: Rožnati avtobus (2007), Puhačka (2007), Dedkovo kolo (2008), Belo jadro (2008), Mavrični balon (2009).

Slikanice: Zvezdica (2010), Gnezdo (2012), Petelinček (2014), Petelinček in sraka (2015), Petelinček in kraljevska ptica (2016), Petelinček se zaljubi (2017), Petelinček prebudi upanje (2018).

 

 

Program za otroke in mladino

 

Program za predšolske otroke in za učence 1. triletja OŠ

 

Učencem se predstavim: kaj in kje delam, kako je name vplivalo otroštvo, kar je povezano tudi z nastankom slikanic, kako je nastala prva slikanica in nato cel niz zgodbic o prevoznih sredstvih. Pogovarjamo se o prevoznih sredstvih, pa tudi o naravi in človekovem poseganju vanjo ter o tem, kaj bi morda oni pisali v svojih zgodbicah, mimogrede se ustavimo še na kmečkem dvorišču, kjer kraljuje Petelinček. Predstavim tudi, kako potekajo pravljične ure in katere pravljice so mi ljube. Če je dovolj časa, jim rada poleg svojih, povem še kakšno ljudsko pravljico.