IVAN MITREVSKI

 

Ivan Mitrevski

 

 

Rojen v Ljubljani, 1979

Ilustrator, oblikovalec, stripovski avtor

e-naslov: ivanmitrevski@gmail.com

 

Sem ilustrator in stripovski avtor. Posebej rad ilustriram slikanice in izobraževalno literaturo ter rišem stripe. Moje ilustracije najdete tudi v mnogih učbenikih in revijah.

 

 

Nagrade

 

Znak zlata hruška: Skrivnosti mladih levov, Živa in skrivnost mumije, Živa in antični rojstni dan, Zgodovina Slovenije v stripu, 50 abstraktnih izumov.

Nagrada za najboljše oblikovano poljudnoznanstveno delo Slovenskega knjižnega sejma: 50 abstraktnih izumov (Tina Bilban, ilustracije Ivan Mitrevski).

 

 

Izbor literature

 

Žiga X. Gombač: Skrivnosti mladih levov. Ilustracije: Ivan Mitrevski. Miš, 2014.
Žiga X. Gombač: Živa in antični rojstni dan. Ilustracije: Ivan Mitrevski. Narodni muzej Slovenije, 2014.
Žiga X. Gombač: Dan, ko je izginil Ljubljanski grad. Stripovski hip-hop po zmajskograjski zgodovini. Ilustracije: Ivan Mitrevski. Javni zavod Ljubljanski grad, 2014.
Žiga X. Gombač: Živa in skrivnost mumije. Ilustracije: Ivan Mitrevski. Narodni muzej Slovenije, 2014.
Žiga X. Gombač: Živa in stiška kneginja. Ilustracije: Ivan Mitrevski. Narodni muzej Slovenije, 2016.
Ivan Mitrevski in Žiga X. Gombač: Zgodovina Slovenije v stripu. Ilustracije: Ivan Mitrevski. Miš, 2017. 
Noah Charney: Slovenologija: življenje v najboljši deželi na svetu in popotovanje po njej. Ilustracije: Ivan Mitrevski. Beletrina, 2017. 
Tina Bilban: 50 abstraktnih izumov. Ilustracije: Ivan Mitrevski. Miš, 2017.
Žiga X. Gombač: Moja abeceda. Ilustracije: Ivan Mitrevski.  Miš, 2018.
Tina Bilban: Kaj sploh je to?. Ilustracije: Ivan Mitrevski. Miš, 2019. 

 

 

Program za otroke in mladino

 

Pripravim lahko skupni nastop za vse razrede, najraje pa ločim nastop za razredno in predmetno stopnjo, saj se tako lahko lažje prilagodim starostni skupini s programom, ki je bolj osredotočen na določeno starost.

 

Razredna stopnja:
Osnova nastopa je predstavitev mojih del za mlajše bralce (Skrivnosti mladih levov, Moja abeceda). Skupaj rešujemo uganke, ki so vezane na ilustracije. Nastop zaključim s pripovedovanjem avtorske zgodbe.


Predmetna stopnja:

Osnova nastopa je predstavitev mojih del (Kaj sploh je to?, 50 abstraktnih izumov, Dan, ko je izginil Ljubljanski grad, Zgodovina Slovenije v strupu). Veliko se pogovarjamo o stripu. Skupaj preberemo nekaj stripov. Na voljo sem seveda tudi za pogovor z učenci.


Stripovska delavnica za predmetno stopnjo:

Namesto nastopa lahko izvedem delavnico stripa. Delavnica traja eno ali dve šolski uri. In je namenjena največ 20 učencem.


Program za srednje šole:

Obisk srednje šole je v obliki pogovora, ki ga pripravijo dijaki. Fokus pogovora so lahko dela Kaj sploh je to?, 50 abstraktnih izumov, Zgodovina Slovenije v stripu ali druga.

 

 

www.ivanmitrevski.com