NINA MAV HROVAT

 

 

MG 9685 01 P

 

 

Rojena 30. 1. 1975 v Ljubljani

magistrica profesorica predšolske vzgoje, pisateljica, predavateljica, pravljičarka

 

Gregorčičeva ulica 7, 1235 Radomlje

031/670-333

nina.mav.hrovat@gmail.com

 

Rada delam z otroki in za otroke, zato sem v želji po poglobljenem poznavanju razvojne psihologije in pedagogike študirala predšolsko vzgojo. Zaključila sem podiplomski magistrski študij predšolske smeri in pridobila naziv magistrica profesorica predšolske vzgoje. Od leta 1997 sem zaposlena v Vrtcu Domžale, najprej na delovnem mestu vzgojiteljice, od leta 2010 pa sem pomočnica ravnateljice. Sem ena od ustanovnih članov Kulturnega društva Mlin Radomlje, ki uspešno melje že od leta 1995. Preizkusila sem se kot igralka, scenaristka, koordinatorica, režiserka, tudi predsednica ... Najraje delam z otroki in mladimi, vrsto let delam otroške predstave, ki jih odigrajo otroci in mladi člani KD Mlin na različnih odrih po Sloveniji. Že kot študentka pa sem delala tudi kot pravljičarka v Knjižnici Domžale. Zdaj nastopam s svojimi pravljicami po vrtcih in šolah v sklopu literarnega festivala Bralnice pod slamnikom.

 

 

Nagrade

 

-          Znak zlata hruška leta 2009 za delo O kralju, ki ni maral pospravljati

-          nagrada Izvirna slovenska slikanica leta 2009 za delo O kralju, ki ni maral pospravljati (ilustracije Suzi Bricelj)

-          nominacija za nagrado Kristine Brenkove leta 2013 za delo O miški, ki je zbirala pogum (ilustracije Ana Zavadlav)

 

 

Izbor literature

 

-          O kralju, ki ni maral pospravljati (Mladinska knjiga, 2008)

-          O miški, ki je zbirala pogum (Mladinska knjiga, 2012)

-          Miška želi prijatelja (Mladinska knjiga, 2016)

-          Bober nogometaš (NK Domžale, 2016)

-          Hrošček Simon širi zadovoljstvo (Miš, 2017)

-          Orientacisti na sledi morilcu (Miš, 2010)

-          Orientacisti: tekma s kifeljci (Miš, 2015)

 

 

Program za otroke in mladino

 

Otrokom predstavim svoja dela, nato skupaj razmišljamo, kaj potrebujemo za dobro slikanico, kaj počnemo pisatelji in kako nastane knjiga. Pri tem si pomagam s čarovnijami in raznimi skrivnostnimi predmeti. Ugotavljamo, kako diši prijateljstvo, kako se znebimo strahov, kako začaramo veselje, tišino, zadovoljstvo in podobno, odvisno od izbrane pravljice, ki jo otroci želijo poslušati. Učenci se lahko preizkusijo tudi v branju prevedenih del v kitajščino, španščino, bosanščino, makedonščino in angleščino.

Nastop za učence 2. ali 3. triletja pa vključuje predstavitev mojih del, predvsem nastanek kriminalnega romana Orientacisti, pogovor o orientaciji, športu, prigode in anekdote iz resničnih orientacijskih tekem, ki so glavni vzrok za nastanek Orientacistov.

Program traja 45–60 minut ali po dogovoru (glede na zmožnosti oz. starost otrok).

 

 

https://sl.wikipedia.org/wiki/Nina_Mav_Hrovat

https://www.drustvo-dsp.si/pisatelji/nina-mav-hrovat/