MAJDA KOREN

 

majda koren3

 

 

Rojena 12. 3. 1960 v Ljubljani

mladinska pisateljica, scenaristka otroških oddaj in učiteljica razrednega pouka

Stara Gora 14, 8333 Semič

M: 040/ 801 663

e-naslov: strudelj@gmail.com

spletna stran: www.majdakoren.si

 

Diplomirala je na Pedagoški fakulteti z diplomsko nalogo iz mladinske književnosti.

Piše zgodbe za otroke in mladino in strokovna pedagoška dela, ki služijo kot pripomoček pri pouku na razredni stopnji  osnovne šole. To so zbirke uporabnih nalog, zavitih v pravljično vsebino.

 

 

Nagrade

 

Nagrada večernica za knjigo Eva in kozel (2006),

uvrstitev knjige Eva in kozel med  "White ravens 2008" (Bele vrane, izbor najboljših mednarodnih mladinskih knjig, ki ga vsako leto pripravlja Mednarodna mladinska knjižnica v Münchnu),  

znak zlata hruška za knjigo Eva in kozel,

druga nagrada na javnem anonimnem natečaju za izvirno slovensko pravljico Lahko noč, otroci Radia Slovenija za delo Skuhaj mi pravljico (2010),

Levstikova nagrada 2011 za delo Mici iz 2.a.

 

 

Izbor literature

 

Pošasti, 1998; Teta kuha, 2003; Župcin dnevnik, 2004; Zgodbe zajca Zlatka; 2006; Eva in kozel, 2006; Tia, 2007; Še zgodbe zajca Z., 2007; Mici iz 2. a, 2009; Maj za vedno :), 2009; Bert, grad in domača naloga, 2009; Medved in miška 1, 2010; Mihec, 2011; Nace in Rudi; Lipe, 2012; Že spet ta Mici iz 2.a, 2012; Medved in miška 2, 2013; Mala pošast Mici, 2014, 2015; Inšpektor Jože, 2014; Skuhaj mi pravljico!, 2016; Kapo in Bundo, 2020.

 

 

Program za otroke in mladino

 

Program za učence od prvega do petega razreda

 

Na obisku vam bom pripovedovala najprej o sebi: kdo sem in kako sem zrasla. Tudi o tem, kako lahko postaneš pisatelj. Med pogovorom boste izvedeli, zakaj je nastala pošast Mici, kako so nastajale zgodbe zajca Zlatka in kdaj sem s prijatelji začela graditi navidezno hišico na spletu, v kateri živita Župca in njegova sestrica Eva, ki ima pod posteljo skritega pravega kozla!

S pomočjo čarobnih kart bomo sestavili nekaj zgodbic.

Povedala vam bom še, kako sem šla v Ameriko in kaj ima s tem krompir.

Če bo dovolj časa, bomo pokukali še na svetovni splet v Župcino hišo in prebrali, kaj počneta medved in miška, ki sta v resnici mož in žena. Morda bomo našli na Župci še kaj drugega, kajti to je skrivnostna hiša, v kateri lahko vedno odkriješ kaj novega!

 

Program za učence od šestega do devetega razreda

 

Ob obisku boste izvedeli, kako in kdaj sem odjadrala v širjave navidezne resničnosti, kaj in koga sem tam spoznala in kako vedno znova prijadram nazaj med knjige, med scenarije za tv oddaje in čisto nazadnje še nazaj v resnični svet s trdno zemljo pod nogami.

Kaj je dnevnik in kaj je to spletni dnevnik? V čem se razlikujeta? Kdo je v resnici Župca in kako je knjiga nastajala?

Kakšno je življenje v spletnih skupnostih? Se lahko zaljubiš v nekoga, ki ga nisi še nikoli videl, si pa z njim ure in ure klepetal v spletnih klepetalnicah - čvekalnicah? Je Julija je zaljubljena LOL resnična oseba ali ne? Kako preživljajo čas tisti, ki so zaradi bolezni priklenjeni na bolniško posteljo? O tem bo največ vedel povedati Maj iz knjige Maj za vedno, ki je preživljal težko bolezen, s prijatelji pa je bil povezan preko računalnika.

Omenili bomo tudi neumnosti, ki jih počnemo v virtualnih svetovih in jih kasneje obžalujemo. Morda se dotaknemo še tiskanih medijev in televizije in se pogovorimo o tem, kako presoditi, kaj je res in kaj ne med vsemi resnicami, ki nam jih ponujajo, po možnosti ozaljšanimi z rožnatimi pentljicami.

 

Nastopi v času epidemije

Z veseljem vas bo obiskala tudi v navideznem svetu, na zoomu ali na kanalu youtube. Takole:
https://www.youtube.com/watch?v=7No0sdNp2k8

 

 

Povezave

 

http://www.majdakoren.si/ 

http://www.delo.si/kultura/knjizevni-listi/majda-koren-doma-me-nihce-ni-pricakal-pa-sem-si-kupila-baziliko.html

http://www.zupca.net/