Prireditev ZLATA BRALKA, ZLATI BRALEC

03 Prireditev za zlate bralke in zlate bralce Cankarjev dom 23.5.2024 Foto Suncan Stone 3
1/15

V četrtek, 23. maja, je Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS pripravilo osrednjo zaključno prireditev za zlate bralke in bralce, to so osnovnošolke in osnovnošolci, ki so vseh devet let brali za bralno značko.

 

Letošnje knjižno darilo zanje je ponatis pesniške zbirke Črv Oto in druga golazen Lovra Matiča z ilustracijami Tomaža Lavriča (Mladinska knjiga). V zbirki Zlata bralka, zlati bralec je doslej izšlo šestindvajset knjig slovenskih avtorjev, projekt pa že 21 let podpira Telekom Slovenije.

 

V polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma se je zbralo skoraj 1.300 zlatih bralcev in njihovih mentorjev iz vse Slovenije, povečini so se prireditve udeležili v organizaciji društev in zvez prijateljev mladine. Gostje Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS so bili tradicionalno tudi najboljši zlati bralci slovenskih šol v Italiji, pridružili so se nam ob podpori Zavoda za šolstvo RS, OE Koper.

 

Program je vodil Boštjan Gorenc Pižama, ki se je pogovarjal z urednicama darilne knjige Ireno Matko Lukan in Tanjo Komadina, prireditev pa sta sooblikovala glasbena gosta UM & KUNA.

 

V imenu Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS je zbrane pozdravila generalna sekretarka Manca Perko, ki je prebrala tudi pozdrave predsednika Marka Kravosa. Mladim bralcem so čestitali še predstavnik Telekoma Slovenije Primož Kučič, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik, direktorica Javne agencije za knjigo Katja Stergar in minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda.

 

SPOROČILO ZA JAVNOST

 

ZBIRKA ZLATA BRALKA, ZLATI BRALEC 2023/2024

 

 

 

Projekt omogoča

 

telekom

 

Program Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS sofinancira

 

plakat JAK2

 

 

 

Fotografije: Sunčan Stone