Prireditev ZLATA BRALKA, ZLATI BRALEC

ZlataBralkaZlatiBralec23Splet fotoLukaDakskobler 001
1/40

30. 5. 2023 je Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS pripravilo osrednjo zaključno prireditev za zlate bralce, osnovnošolce, ki so vseh devet let brali za bralno značko. Zlata bralka, zlati bralec je zbirka knjig, ki jo že dvajseto leto podpira družba Telekom Slovenije, v zbirki je doslej izšlo petindvajset darilnih ponatisov odličnih knjig slovenskih avtorjev.

Letos so zlati bralci v dar dobili knjigo 50 abstraktnih izumov. Kako razumeti svet dr. Tine Bilban z ilustracijami Ivana Mitrevskega (Miš založba).

 

Program prireditve Zlata bralka, zlati bralec je vodil Boštjan Gorenc Pižama, ki se je pogovarjal s slavnostnima gostoma dr. Tino Bilban in Ivanom Mitrevskim, program je sooblikoval glasbeni gost Nipke.

 

V polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je bilo danes skoraj 1.300 zlatih bralcev in njihovih mentorjev iz Ljubljane ter z območij Ajdovščine, Domžal, Krškega, Maribora, Murske Sobote, Nove Gorice, Pirana in Zagorja ob Savi, ki so v Ljubljano povečini prišli v organizaciji društev in zvez prijateljev mladine.
Naši gostje pa so bili že tradicionalno tudi najboljši zlati bralci slovenskih šol v Italiji.

 

 

SPOROČILO ZA JAVNOST

 

ZBIRKA ZLATA BRALKA, ZLATI BRALEC

 

 

Foto: Luka Dakskobler