Otrok in knjiga

MKravosDTKinM.Perko
1/22

OTROK IN KNJIGA

22. november 2022, Ljubljana
(Gospodarsko razstavišče, dvorana Urška 4)

 

 

Program je sestavljen tako, da bo z izborom predavateljev in tem predstavil koncept in vsebino revije Otrok in knjiga, ki letos obeležuje 50 let izhajanja.

MARKO KRAVOS - GOVOR

URNIK SIMPOZIJA

VSEBINA SIMPOZIJA


Ta edina slovenska strokovna revija za vprašanja mladinske književnosti, književne vzgoje in s knjigo povezanih medijev je bila ustanovljena z namenom, da bi uveljavila mladinsko književnost kot enakovredno področje preučevanja znotraj literarne vede. Njena ciljna publika so vzgojitelji, učitelji, knjižničarji, literarni zgodovinarji in kritiki, uredniki, prevajalci in ustvarjalci mladinske književnosti.
Revija Otrok in knjiga je bila med pobudniki za ustanovitev večernice, nagrade za najboljše izvirno slovensko otroško/mladinsko literarno delo preteklega leta, in Slovenske sekcije IBBY (mednarodnega združenja za uveljavljanje mladinske književnosti).

Program simpozija je pripravila Darka Tancer-Kajnih, glavna in odgovorna urednica revije Otrok in knjiga.

Soorganizator simpozija je Mariborska knjižnica (revija Otrok in knjiga).

Simpozij bo povezovala dr. Sabina Fras Popović, vodja Centra za spodbujanje bralne pismenosti v Mariborski knjižnici in članica uredništva revije Otrok in knjiga.


Urnik simpozija smo pripravili tako, da se boste lahko udeležili tudi prireditve Praznik zlatih hrušk, ki jo organizira Pionirska – Kompetenčni center za mladinsko književnost in knjižničarstvo (MKL).
Na Prazniku zlatih hrušk, ki bo v dvorani Urška 1,2, in se bo začel ob 11.00 (trajal bo predvidoma eno uro), bodo slovesno podelili znake in priznanja zlata hruška.
(Prosili vas bomo za vnaprejšnjo prijavo, saj je število mest omejeno.)

 

Program letošnjega Slovenskega knjižnega sejma, ki ga še dopolnjujejo, pa si lahko ogledate tukaj: https://knjizni-sejem.si/koledar-dogodkov/