NMSB 2023

BRALNA ZNACKA INSTAGRAM 2023

NACIONALNI MESEC SKUPNEGA BRANJA 2023

 

NMSB2023


Pobudniki Nacionalnega meseca skupnega branja 2023 (NMSB 2023) skupaj s partnerji in podporniki že šesto leto zapored pripravljamo številne dogodke in dejavnosti, ki prispevajo k boljšemu prepoznavanju pomena bralne pismenosti in bralne kulture na nacionalni ravni pa tudi v zamejstvu in po svetu.
Več informacij najdete v dogodkovniku na spletni strani NMSB 2023 in v SPOROČILU ZA JAVNOST.

 

PLAKAT

 

NMSB 2023 posebno pozornost namenja:

1. Promociji nacionalnih projektov za spodbujanje branja in bralne pismenosti v domačem in mednarodnem prostoru: v luči Slovenije kot častne gostje na letošnjem frankfurtskem knjižnem sejmu in prihodnje leto na knjižnem sejmu otroške in mladinske literature v Bologni bo temu namenjena vrsta aktivnosti, tudi plakatno komunikacijska nacionalna akcija Beremo skupaj.

2. Branju strokovne in stvarne literature: z nacionalnim strokovnim posvetom Branje za znanje v organizaciji Bralnega društva Slovenije, ki bo potekal 8. septembra, na mednarodni dan bralne pismenosti.

3. Medgeneracijskemu branju: projektu Medgeneracijsko branje, ki ga že pripravljata Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS in Javna agencija za knjigo RS, se kot novost pridružuje vseslovenska akcija Pokloni čas, polepšaj dan.

 

Nacionalni mesec skupnega branja 2023 poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

 

NMSB 2023 se tradicionalno začenja na mednarodni dan pismenosti, 8. septembra, z nacionalnim strokovnim posvetom Bralnega društva Slovenije Branje za znanje, ki bo 8. septembra, na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Slavnostni govorci ob uradnem začetku NMSB 2023 bodo
mag. Savina Zwitter, predsednica Bralnega društva Slovenija;
Marko Kravos, predsednik Društva Bralna značka Slovenija – ZPMS;
Tjaša Urankar, Javna agencija za knjigo RS;
dr. Vinko Logaj, Zavod RS za šolstvo.

 

BEREMO SKUPAJ PLAKAT 2023 HiRes