NARAVNI KROG in Bralna značka v njem

logotip bz5

NARAVNI KROG in Bralna značka v njem

SEZONA 2023/2024

 

NARAVNI KROG

in Bralna značka v njem

 

Vedno je narava močnejša: ko preizkuša našo pamet in srce in ko v nas spet budi zavzetost za notranji mir in za veselje do življenja. Naravni krog pa nam ta čas narekuje sestavljanje bralnih branikov proti malodušju.
Iz knjig, iz branja in ustvarjalnih bližin ob njem.

 

V tem smislu naj se skotijo moje pozdravne besede v imenu naše značke za letošnjo jesen. Zazrimo se v prihajajoče delo in priložnosti, da bomo skupaj povezani in osrčeni. Čaka nas Nacionalni mesec skupnega branja, čakajo nas četrtkove čajanke in seminarji na Očesu besede in Slovenskem knjižnem sejmu, sodelovali bomo v mednarodnem prostoru s svojo izkušnjo in radovednostjo. Predvsem pa bomo listali večno mlade knjige, sveže in s klasičnim poprhom, se družili z ustvarjalci, predli iskrene niti med posamezniki in inštitucijami, v šoli – ali morda privezani ob gori Ararat s slovensko Noetovo barko.

 

To naj ne bo delo, dodatna dolžnost: to naj bo boj za pravico človeštva do brezdelja ob knjigi, do radosti in grešne spozabe ob njej. Na se zjasnijo vremena, naj zapiha nov veter…

 

Nekaj ga bo gotovo prinesla selitev Bralne značke na novi sedež v Ljubljani, na Trg prekomorski brigad št.1. Naši stični členi ostajajo isti, kot smo enako z vami vsi, ki v uradu, v upravnem in programskem odboru skrbimo za dolgi in rahločutni Ostržkov nos v našem znaku.

 

Marko Kravos, predsednik