Bralni nahrbtniki

argeta bralna Znacka 2021 racman OK
1/5

V tem tednu so v vseh vrtcih po Sloveniji že četrto leto dobili bralne nahrbtnike za podporo prizadevanjem pri spodbujanju družinskega branja.

Vsako leto skrbimo, da v vrtec z nahrbtnikom pridejo kakovostne slikanice slovenskih ustvarjalcev različnih slovenskih založb, za družinsko branje dodajamo tudi revijo Cicido, ki se ji je letos pridružil tržaški Galeb.  
V mapo z gradivom smo ponovno dodali zgibanke Otrok, branje, odrasli – število naj bi zadoščalo za eno skupino otrok – in zgibanke s seznamom zlatih hrušk, ki jih pripravlja Pionirska – Center za mladinsko književnost in knjižničarstvo pri Mestni knjižnici Ljubljana.


Bralni nahrbtniki niso izum Bralne značke, so pa dobrodošlo sredstvo, s katerim lahko vrtci uspešno podpirajo družine pri programih spodbujanja družinske pismenosti in razvijanju bralne kulture, med katerimi je tudi predšolska bralna značka.

 

7. oktobra pisateljica in pesnica Anja Štefan slavnostno podeljuje bralne nahrbtnike v Otroškem vrtcu Metlika.

 

Za sodelovanje se zahvaljujemo družbi Atlantic Droga Kolinska, ki že četrto leto podpira program bralnih nahrbtnikov, in DPM Metlika, ki skupaj z Otroškim vrtcem Metlika pripravlja srečanje.

 

Hvala tudi društvom/zvezam prijateljev mladine, ki so pomagala pri distribuciji:

OZPM Hrastnik,

ZPM Krško,

ZPM Maribor,

DPM Metlika,

DPM Murska Sobota,

MDPM Ajdovščina,

MZPM Ormož,

Občina Slovenska Bistrica,

DPM Slovenske Konjice,

OZPM Šentjur pri Celju,

MZPM Velenje.