Samson in Roberto. Vražje vrane

Ingvar Ambjørnsen / Založba Didakta

samson_in_roberto_vrazje_vrane.jpg
Založba Založba Didakta
Avtor Ingvar Ambjørnsen
Prevajalec Marija Zlatnar Moe
Ilustrator Per Dybvig
Priporočena starost 6-9
Št. strani 150
Vezava trda

Založnik o knjigi:

»Vražje vrane« je ime pankrokovskega benda, ki se nastani v penzionu Fjordski razgled in skali vsakdanji podeželski mir: Samson in Roberto sta nezaupljiva, učiteljica Cviliberg doživi živčni zlom, jazbečevka Greta zvezdnike nestrpno pričakuje, okrog penziona se potikajo novinarji in oboževalci. Na koncu se izkaže, da so vrane pravi fantje od fare, ki uprizorijo nepozaben koncert.  

Glavna junaka zbirke sta Samson, zelo grd pes in bistri mačkon Roberto. Živita v penzionu Fjordski razgled, ki ga je Samson podedoval po svojem stricu. Poleg njiju v knjigi nastopa še cela vrsta živali, ki počnejo pravzaprav vse kar počnejo tudi ljudje - delajo, trgujejo, se zabavajo, oprezajo za zvezdniki, se zaljubljajo, nekatere so prijazne, druge neumne, nekatere optimistične, druge zoprne, nobena pa ni čisto zares hudobna. Vendar so hkrati tudi nezgrešljivo živalske.

Zbirka je namenjena otrokom od šestega leta naprej, dovoljena pa je tudi odraslim. Napisal jo je avtor številnih uspešnic za otroke in odrasle, norveški pisatelj Ingvar Ambjørnsen, ki je za svoje delo prejel številne nagrade in se uvršča med najbolj prevajane norveške pisatelje.

 

 

 

 

 

 

 

Redna cena14,99 EUR
Cena za BZ (-30 %)10,49 EUR
Cena za člane BZ (-40 %)8,99 EUR