Nace gre od doma

John Boyne / Miš Založba

Založba Miš Založba
Avtor John Boyne
Prevajalec Jana Ambrožič
Ilustrator Oliver Jeffers
Priporočena starost 9-12
Št. strani 226
Vezava trda

ZALOŽBA MIŠ

Založnik o knjigi:

Nova knjiga za otroke Johna Boyna, avtorja nepozabnega Dečka v črtasti pižami, je očarljivo čarobna zgodba, namenjena bralcem od otroških pa do poznih odraslih let.

Ko Nace odide od doma, bralec najprej pomisli, da išče razburljive dogodivščine. Ko pa sreča starega izdelovalca igrač in se pred bralcem odvijeta zgodbi Nacetovega in predvsem starčevega življenja, spozna, da fantič beži pred svojimi problemi, pred dnevom, ki se ga boji. Starec mu skozi pripoved o svoji ljubezni do očeta in o prelomljenih obljubah pomaga pri odločitvi. Pravljična knjiga ima vse, kar mora imeti dobra knjiga: napisana je odlično, ne izogiba se humorju, njeni junaki so nepozabni. John Boyne upoveduje bivanjsko vprašanje na zelo izviren način.

Osemletni Nace nekega zgodnjega jutra pobegne od doma. Na svoji poti sreča govoreče živali, lepo, a občutljivo jablano in čarobno prodajalno igrač s skrivnostnim starcem, ki rezlja lesene igrače. Ko Nace ne ve, kaj naj stori, naj se vrne domov in se sooči z najtežjim dnevom svojega življenja, ali še odide naprej po svetu, mu starec razkrije svojo zgodbo, polno čudežnih dogodivščin.

 

Redna cena25,95 EUR
Cena za BZ (-30 %)18,17 EUR
Cena za člane BZ (-40 %)15,57 EUR