Kole, kole, koledo, leto lepo mlado (Knjiga za vsakogar)

Monika Kropej, Roberto Dapit / Založba Didakta

kole_koledo.jpg
Založba Založba Didakta
Avtor Monika Kropej, Roberto Dapit
Priporočena starost 12-14
Št. strani 48
Vezava trda s ščitnim ovitkom

Založnik o knjigi:

Deveta knjižica iz zbirke Zakladnica slovenskih pripovedi združuje slovenske pripovedi, ki govorijo o mejnikih v koledarskem letu. Letni časi in meseci so povezani z ljudskimi običaji in verovanji, ki so ubesedeni v pričujočih pripovedih.

Letni krog se začne s prebujanjem narave, s pustnim časom in njegovim junakom Kurentom, nadaljujejo ga vesne, Zeleni Jurij in kresnik, spoznamo šege in pripovedi, ki so povezane s telovim, godovniki sv. Elijo, sv. Marjeto, sv. Martinom, sv. Miklavžem, sv. Lucijo in sv. Štefanom ter kvatrami, Pehtro in divjo jago.

Zbirka ZAKLADNICA SLOVENSKIH PRIPOVEDI je namenjena mladim bralcem in hkrati vsem, ki jih zanima pristno pripovedništvo slovenskega ljudskega izročila. Izbor pripovedi urejajo in strokovno predstavljajo najuglednejši slovenski strokovnjaki, v posameznem tematskem izboru pa so zastopana vsa področja slovenskega etničnega ozemlja, vključno z zamejstvom.

 

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig zlata hruška, po izboru Pionirske - centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo pri Mestni knjižnici Ljubljana.

 

 

Redna cena3,00 EUR
Cena za BZ (-25 %)2,25 EUR
Cena za člane BZ (-35 %)1,95 EUR