Domača kuhna pa to (prva epizoda)

Anka Peljhan in otroci slovenskih osnovnih šol / Založba Didakta

domaca_kuhna_pa_to__prva_izpopolnjena_izdaja.jpg
Založba Založba Didakta
Avtor Anka Peljhan in otroci slovenskih osnovnih šol
Priporočena starost 14+
Št. strani 158
Vezava trda

Založnik o knjigi:

Geografska lega naše dežele je podlaga izjemno velikim razlikam v življenjskih navadah prebivalstva, narečju in kulturi. Eden izmed najnazornejših pokazateljev regionalnih posebnosti je kulinarika, ki tako rekoč v enem loncu združuje etnološke, geografske in delovne značilnosti naroda, ter še vse tiste ostale majhne posebnosti, ki jih zaznamo iz geografsko značilnih jedi, postopka njihove priprave in načina njihovega hranjenja ter opisa dogodivščin, ki so se dogajale ob kuhanju ali uživanju hrane.

Bogastvo slovenske kulinarične dediščine so nam na prvem tekmovanju v avtohtoni slovenski lokalni kulinariki prikazali osnovnošolci iz najrazličnejših slovenskih regij, krajev ali vasi.

Z nalogo naučiti se kuhati svoje lokalne jedi, ponazoriti zgodovinske postopke kuhanja, opisati običaje ali poiskati razloge in posledice hranjenja z določenimi jedmi ter z opisi določenih delov kuharske garderobe in kuhinjske posode, ter tako tudi vse nas za trenutek povrniti v čas naših prednikov, so otroci iz slovenskih osnovnih šol presegli vse postavljene cilje. 

 

 

Redna cena24,99 EUR
Cena za BZ (-20 %)19,99 EUR
Cena za člane BZ (-30 %)17,49 EUR