Palček Pavel

palcek_pavel.jpg
1/3
Založba Založba Didakta
Avtor Antoon Krings
Ilustrator Antoon Krings
Št. strani 25
Vezava trda
Priporočena starost 3-6
Avtor priporočila NULL
Literarna kategorija Slikanice in pravljice

Založnik o knjigi:

Palček Pavel je nadvse priljubljen in spoštovan med prebivalci vrta Drobižkov, dokler se nekega dne ne razširijo govorice, da Pavel sploh ni pravi palček, pač pa povsem navaden vrtni palček. Vrtni palčki pa nimajo ravno dobrega slovesa ...

Drobižki so avtorsko delo Antoona Kringsa, ki se je rodil leta 1962 v Franciji. Njegova poučna in zabavna zbirka je postala mednarodna uspešnica, doslej je pri založbi Gallimard izšlo že 36 naslovov, letos pa so v Franciji začeli tudi s predvajanjem risanke o Drobižkih. V slovenščino je knjižici izvrstno prevedla Polonca Kovač in ohranila stil in humornost izvirnika.

Drobižki so žuželke in druge male živali in vsi živijo na istem vrtu. Vedenje Drobižkov je zelo podobno vedenju majhnih otrok: lahko občutijo veselje in jezo, bolečino in nežnost, zavist in prijateljstvo. Svet Drobižkov je svetel in pomirjujoč, poln domišljije in humorja. Zgodbice imajo tudi poučno noto: Drobižki so med seboj v najrazličnejših odnosih, včasih se prepirajo med seboj, ampak obenem spoznavajo, da so drugi drugačni in se učijo te razlike sprejemati.

Zelo ekspresivne ilustracije pomagajo otrokom razvijati občutek za umetnost in barve. Knjižice imajo zelo primeren format in otroci jih z lahkoto prelistavajo. Knjižice so namenjene otrokom od 3 do 7 let, ker pa skrivajo v sebi veliko humorja in tudi kakšno ost jih z zanimanjem preberejo tudi odrasli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redna cena7,90 EUR
Cena za BZ (-20 %)6,32 EUR
Cena za člane BZ (-30 %)5,53 EUR