Nikec gre v šolo

nikec_gre_v_solo.jpg
1/3
Založba Založba Didakta
Avtor Rene Goscinny
Prevajalec Aleš Berger
Ilustrator Jean-Jacques Sempé
Priporočena starost 9-12
Št. strani 128
Vezava broširana
Avtor priporočila NULL

Založnik o knjigi:

Nikec je najslavnejši šolar vseh časov. Tega navihanega in ganljivo lahkovernega otroka sta ustvarila René Goscinny, ki je napisal besedila za slovitega Asterixa in Srečnega Luko, ter ilustrator Jean-Jacques Sempé, ki vsak teden nasmeje na tisoče bralcev časnikov Paris Match in Figaro Littéraire. V Franciji in Nemčiji je Nikec izjemno priljubljen. 

Nikec gre spet v šolo je prvi od petih delov zbirke Nikčeve neizdane zgodbe. V tem, uvodnem delu spremljamo nepozabne dogodivščine Nikca in vragolije njegovih tovarišev v šoli: kako spoznavajo novo učiteljico, si pišejo opravičila, se zabavajo na rojstnem dnevu ali pišejo strašno težko matematično nalogo o kmetu z ogromno kokošmi, ki znesejo ogromno jajc.

Knjiga je napisana v prvi osebi, kot poročilo Nikca o tem, kakšne neverjetne stvari se mu dogajajo. Vsebuje veliko ilustracij in je zelo primerna za osnovnošolce.

 

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig zlata hruška, po izboru Pionirske . centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo pri Mestni knjižnici Ljubljana.

 

Redna cena17,90 EUR
Cena za BZ (-25 %)13,43 EUR
Cena za člane BZ (-35 %)11,64 EUR